Alapozó terápia

Alapozó terápia

 Ha a gyermek még óvodás, akkor azért nagyon fontos, hogy már egészen korai kisgyermekkorban felfigyeljünk az eltérő fejlődésre, hogy mielőbb szakemberhez forduljunk és lehetőleg már 5 éves (nagycsoportos) korban megkezdjük a gyermek célzott fejlesztését, mert így meg tudjuk előzni az iskolai kudarcok kialakulását.

Az iskolai kudarcok nagy többségének hátterében az idegrendszer éretlensége áll. Ha az alapozó terápia segítségével újrastrukturáljuk az idegrendszert, az iskolai problémák fokozatosan megoldódnak.

Ayres terápia

Ayres terápia

 Szervezetünket folyamatosan érik ingerek, minden beérkező ingerre van motoros, mozgásos válasza az idegrendszernek. Sokféle csatornán, sokféle inger éri egyszerre testünket, ezek felfogása és összerendezése sokszor nehéz feladatot jelent. Mind az egyes érzékek működésében, mind az érzékletek összerendezésében felléphetnek nehézségek. Az érzékletek összerendezésének – a szenzoros integrációnak – a zavara, képtelensége az idegrendszer éretlenségének a következménye.

Milyen esetben javasolt:

 

- szülési traumák után

- koraszülötteknek

- megkésett mozgásfejlődés esetén

- összerendezetlen mozgású gyermekek számára

- hiperaktív, vagy éppen túl passzív gyermekeknek

- figyelem és tanulási zavarok esetén

- viselkedés zavar esetén

- autisztikus megnyilvánulásoknál

-cerebrális parézis (központi idegrendszeri sérülés) esetén

Iskola előkészítő foglalkozás

Iskola előkészítő foglalkozás

A nyugodt iskolakezdésért!

Ez a fejlesztésünk is kiscsoportos foglalkozás keretein belül zajlik, ahol a fejlesztő mindig egy-egy tanuláshoz szükséges részterület fejlesztését célozza meg. Nild terápiás elemek is megjelennek a foglalkozások alkalmával.

Módszereink változatossága, a nyugodt légkör, a játékos feladatmegoldás, az interaktív foglalkozások lehetőséget biztosítanak a sikeres iskola kezdéshez.

Kiknek ajánljuk:

iskola kezdés előtt álló óvodásoknak

Korai fejlesztés

Korai fejlesztés

 Korai fejlesztésre azoknak a gyermekeknek van szüksége (0-4 éves korig), akiknek fejlődése eltér az életkori átlagtól. Abban az esetben, ha gyermeke fejlődésével kapcsolatban elbizonytalanodik, érdemes korai fejlesztéssel foglalkozó szakembert felkeresni, aki egy komplex vizsgálat keretében megismeri a gyermek eddigi élettörténetét, a probléma mibenlétét, illetve megfigyeli a gyermek mozgását, értelmi fejlődését, reakcióit, érzelmi életét, érzékszerveinek működését, játéktevékenységét, szociális viselkedését. A komplex vizsgálat során a szakember tanácsokkal, feladatokkal látja el a szülőt.

Homloklebeny tréning

Homloklebeny tréning

 A homloklebeny terápia egy speciális mozgásterápia, mozgásos gyakorlatok segítségével ingereljük az úgynevezett frontális lebeny, homloklebeny területét. A mozgással elsajátított, begyakorolt, több területet egyszerre aktiváló -beszéd, gondolkodás, kéz-láb-fej - gyakorlatok által tanulási helyzetben is aktiválódnak az általunk tréningezett készségek, amit aztán az élet egyéb területein is bekapcsolhatunk.

Logopédia

Logopédia

 Széleskörű logopédiai ellátást nyújtunk a beszédhibával, beszédzavarral, nyelv- és beszédfejlődési zavarokkal, vagy az utóbbiak maradványtüneteivel küzdő gyermekek, fiatalok és felnőttek számára.

 Kínáljuk mindazoknak az érdeklődőknek, akik saját vagy gyermekük beszédének állapotáról szívesen beszélgetnének szakemberrel. Sok szülő nem tudja, hogy felmerülő kérdései valós problémára vonatkoznak-e, aggodalmaik jogosak vagy eltúlzottak-e. Ennek eldöntéséhez tudunk segítséget adni a részletes diagnosztika, majd szükség esetén a megfelelő logopédiai foglalkozások formájában.

Kineziológia

Kineziológia

 A kineziológia egy olyan természetgyógyászati módszer, amellyel a testi-lelki-szellemi harmóniánk és egészségünk megőrzése vagy azok helyreállítása lehetséges.

 A kineziológiai kezelés, melyet oldásnak nevezünk, során az egyén jelenlegi problémájának hátterében lévő lelki okokat tárjuk fel a korrekciós technikákkal pedig megszüntetjük azokat.

 A kezelés lehetőséget nyújt arra, hogy a jelen betegség okát, az adott probléma gyökerénél tárjuk fel és szüntessük meg.

 A módszer alkalmas többek között:

 • stressz oldására

 • félelmek, szorongás kezelésére

 • betegségek lelki okainak feltárására

 • partnerkapcsolati gondokra

 • krízishelyzetek kezelésére

Hasizomfejlesztő - és regeneráló tréning

Hasizomfejlesztő - és regeneráló tréning

Hasizomfejlesztő - és regeneráló tréning

 

Ajánlott:

 • szétnyílt hasizom esetén,

 • szülés utáni regenerációhoz,

 • hát- és derékfájás,

 • köldöksérv, gerincsérv jelenlétekor,

 • mozgásszegény életmód esetén,

 • annak, aki szép, lapos, izmos hasra vágyik

 • aki szeretne egészségesebben élni

Kriston intim torna

Kriston intim torna

Kriston Intim Torna

 tanfolyamok

indulnak folyamatosan

az Örökmozgó Fejlesztőházban.

 

 •  A tréningen mindenki megtanulja a rejtett izmok tornáját,

 • felismerheti a teste működését befolyásoló érzelmi folyamatokat

 • és lehetősége van elsajátítani egy olyan életvezetési módot, amely védelmet és hatékonyabb működést biztosít a kismedencei szervek számára.