Homloklebeny tréning

 A homloklebeny terápia egy speciális mozgásterápia, mozgásos gyakorlatok segítségével ingereljük az úgynevezett frontális lebeny, homloklebeny területét. A mozgással elsajátított, begyakorolt, több területet egyszerre aktiváló -beszéd, gondolkodás, kéz-láb-fej - gyakorlatok által tanulási helyzetben is aktiválódnak az általunk tréningezett készségek, amit aztán az élet egyéb területein is bekapcsolhatunk.

 

Olyan gyermekeknek ajánljuk:

- akiknek nem részképesség problémák miatt jelentkeznek figyelemkoncentráció, memória zavarai

- akiknek a feladatok megtervezése, szervezése, korábbi ismeretekkel, tapasztalatokkal való

összehasonlítása, több, automatikus tevékenység összehangolása nehezíti az előmenetelét

- illetve azoknak is, akik rugalmas, feladathoz adaptált gondolkodás útján kívánják a meglévő készségek, képességek széles körét tréningezni.

 

 A foglalkozások 60 percesek, ami lehet egyéni vagy csoportos. A terápia alapgyakorlatai az Alapozó terápia módszerben is megtalálhatók. Először egyszerűbb, majd fokozatosan nehezedő mozgásos feladatokat végeztetünk a gyermekkel. A feladatok nehézsége nem fizikailag megerőltető nehezítést takar, hanem az egyes feladatok egymásra építését jelenti.

 A foglalkozások során a gyerekek megismerkednek a feladatokkal, amiket aztán otthon gyakorolva tudják automatizálni. A rendszeres otthoni gyakorlásnak fontos szerepe van, a

gyermek, illetve a család aktív közreműködése szükséges.

Please reload